petak, 13 maj 2016 12:32

CGO - KONKURS za podršku projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori

Written by

cgo looooogooo

 

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u okviru projekta „Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou” organizuje informativni sastanak vezan za konkurs za podršku projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori.

Prvi informativni sastanak, za organizacije sa juga Crne Gore, će se održati u prostorijama Palate Bizanti, Kotor (Stari grad 327) 16. maja 2016. sa početkom u 12h00.

Drugi informativni sastanak, za organizacije sa sjevera Crne Gore, će se održati u sali opštine Berane, 18. maja 2016. sa početkom u 12h00.

Treći informativni sastanak, za organizacije iz centralnog dijela Crne Gore, će se održati u sali Centra za građansko obrazovanje (CGO), Njegoševa 36, I sprat, 20. maja 2016. sa početkom u 11h00.

Projekat MISLI LOKALNO – DJELUJ LOKALNO! – BORBA PROTIV KORUPCIJE NA LOKALNOM NIVOU, u okviru koga se objavljuje ovaj konkurs, sprovodi CGO, u saradnji sa NVO “Bonum” iz Pljevalja, NVO Inkubator - Prostor za nezavisne kulturne inicijative iz Kotora i NVO Centar za istraživačko novinarstvo – CIN iz Podgorice, a finansira ga Evropska unija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2015.

Opšti cilj projekta je doprinos učešću civilnog društva u sprovođenju antikoruptivnih politika kroz monitoring, izvještavanje i nadgledanje aktivnosti na lokalnom nivou u Crnoj Gori. Specifični cilj projekta je unaprijeđenje kapaciteta manjih organizacija civilnog društva u Crnoj Gori u praćenju antikoruptivnih strategija i aktivnosti na lokalnom nivou kroz razmjenu informacija, iskustava i finansijsku podršku.

Predloženi projekti u okviru ovog poziva moraju doprinijeti jačanju kapaciteta OCD-a, i to prije svega kroz sprovedene akcije u oblastima koje su u direktnoj vezi sa borbom protiv korupcije na lokalnom nivou. Teme bi trebalo da predstavljaju direktan odgovor na probleme prouzrokovane korupcijom na lokalnom nivou, a njihovo pokretanje kroz projektne prijedloge da mobiliše širu podršku i proizvede kvalitativne ishode. Na konkurs se mogu prijaviti crnogorske OCD koje ispunjavaju sljedeće kriterijume:
     - da OCD ima status pravnog lica;
     - da je neprofitnog tipa;
     - da je direktno odgovorna za pripremu i upravljanje projektom;
     - da je registrovana u Crnoj Gori najmanje 12 mjeseci prije roka za dostavljanje prijedloga projekta;
     - da nije imala godišnji budžet veći od 30,000 eura, ali ni manji od 3, 000 EUR.


Za OCD čiji projekti budu podržani, pripremljen je petodnevni program jačanja kapaciteta u oblasti upravljanja projektima i projektnog izvještavanja, ali i nadgledanja i monitoringa sprovođenja lokalnih antikorupcijskih politika i strategija a koji će doprinijeti uspješnijoj realizaciji njihovih projekata. U cilju dodatne podrške i osiguranja kvaliteta i učinkovitosti sprovođenja projekata biće organizovane monitoring posjete i obezbijeđeno kontinuirano mentorstvo.

Rok za prijavu je 7. juna 2016 do 16h00. Konkursni materijal nalazi se na sajtu CGO-a: www.cgo-cce.org  odnosno http://cgo-cce.org/programi/demokratija/odgovornost-i-transparentnost-vlasti/misli-lokalno-djeluj-lokalno-borba-protiv-korupcije-na-lokalnom-nivou/#.VzNrzSN97fZ 

 

Izvor: www.cgo-cce.org 

Read 2031 times

logo mali

Ko je online

Ko je na mreži: 4 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenja

Odgovori na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću 2019-12-27 - Odgovor na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću možete preuzeti ovdje.
Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta 2017-06-06 - „Dosadašnji model finansiranja projekata NVO preko centralizovane komisije nije dao očekivane rezultate. Finansiranje projekata NVO po decentralizovanom...

Najnovije