utorak, 05 april 2016 10:37

Dodijeljena priznanja predstavnicima studenata, srednjoškolaca i civilnog sektora

Written by

cetinje

 

U sklopu obilježavanja četvrtog aprila – Dana studenata, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa predstavnicima studenata, srednjoškolcima, kao i članovima organizacija civilnog sektora koje su u proteklom vremenu bile posvećene pitanjima od značaja za mlade.

Tokom događaja, dodijeljena su i priznanja Prijestonice Cetinje nevladinim organizacijama,između ostalog članicama Koalicije NVO-Saradnjom do cilja, te učenicima Gimnazije i članovima Udruženja studenata akademija, i to za realizovane projekte i aktivnosti iz sfere omladinske politike.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo što je, uz studente, ovaj dan u Prijestonici Cetinje posvećen darovitim gimnazijalcima, kao i činiocima civilnog sektora koji su, kako je naglasio, postali nezaobilazan i bitan faktor u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Podsjećajući da je Prijestonica Cetinje sa partnerskim stranama u proteklom periodu počela ili već okončala više projekata od značaja za mlade – poput gradnje Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti ili Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – on je naglasio da će gradska uprava i dalje ostati posvećena sličnim pitanjima.

On je posebno akcentovao da će Prijestonica Cetinje u narednom vremenu dodatno ojačati saradnju sa nevladinim organizacijama, u pravcu zajedničkog rada na poboljšanju položaja mladih kroz različite mehanizme.

Dobitnici priznanja

Učesnici današnjeg skupa sa gradonačelnikom Bogdanovićem razmotrili su niz pitanja od zajedničkog interesa, počev od onih koja se tiču obrazovanja i daljeg unaprijeđenja infrastrukture namijenjene toj oblasti, sve do konkretnih projekata i inicijativa koji se odnose na mlade.

U drugom dijelu sastanka, gradonačelnik Bogdanović dodijelio je priznanja gradske uprave za aktivizam na polju omladinske politike.

Priznanje za uspješnu realizaciju brojnih lokalnih inicijativa u oblasti omladinske politike pripalo je članicama Koalicije NVO-Saradnjom do cilja NVO “Aktivna zona”, za društveni angažman u cilju poboljšanja položaja mladih NVO “Građanski kreativni centar”.

NVO “Džonatan Livingston” dobila je priznanje za rukovođenje projektom uspostavljanja Omladinskog kluba na Cetinju, NVO “My Way” za participaciju mladih u oblasti zaštite životne sredine, a NVO “Winner” za doprinos razvoju omladinskog sporta i projekat realizacije priprema mladih cetinjskih fudbalera u Njemačkoj, koji slijedi u maju tekuće godine.

Priznanja za kontinuiran rad u pravcu poboljšanja položaja djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju pripala su NVO “Udruženje lica sa tjelesnim invaliditetom Crne Gore” i NVO “Udruženje paraplegičara”.

Cetinjskim gimnazijalcima i rukovodstvu Gimnazije pripalo je priznanje za uspješnu realizaciju godišnje manifestacije za mlade – “Gimfest”, a priznanje za uspješnu realizaciju studentskih programa iz oblasti kulture dobili su članovi Udruženja studenata akademija – Cetinje.

 

Izvor: www.cetinje.me 

Read 2969 times

logo mali

Ko je online

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenja

Odgovori na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću 2019-12-27 - Odgovor na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću možete preuzeti ovdje.
Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta 2017-06-06 - „Dosadašnji model finansiranja projekata NVO preko centralizovane komisije nije dao očekivane rezultate. Finansiranje projekata NVO po decentralizovanom...

Najnovije