utorak, 05 april 2016 10:54

Poziv za učešće u kampu za mlade od strane Evropskog pokreta u Crnoj Gori

Written by

evropska unija

 

Evropski pokret u Crnoj Gori, članica Koalicije NVO-Saradnjom do cilja, poziva studente crnogorskih univerziteta i maturante srednjih škola da se prijave na učešće na Kampu za mlade, koji se održava u okviru projekta „Mreža mladih za EU”, koji se finansira od sredstava Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Dvodnevni Kamp za mlade će biti održan od 20. do 22. aprila 2016. godine. Od svih učesnika i učesnica kampa, biće odabrano osam najuspješnijih za trening vještina prezentovanja, koji će se održati 27. i 28. aprila, s ciljem da učestvuju u nizu predavanja na fakultetima i u srednjim školama, u svojim zajednicama povodom proslave Dana Evrope, 9. maja.

Kamp za mlade daje priliku učesnicima da dobiju osnovne i relevantne informacije o Evropskoj uniji, sa akcentom na proces pristupanja Crne Gore, kao i o EU politikama i programima koji se tiču mladih u Crnoj Gori. Cilj Kampa je obuka mladih za vršnjačku edukciju i pripreme prezentacije o aktuelnim oblastima u izučavanju principa Evropske unije.

Uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su sljedeći:
 da budu starosti između 18 i 25 godina;
 da budu upisani u 4. razred srednje škole ili na univerzitet (UCG, UDG, Univerzitet Mediteran, FDES);
 da pokazuju interesovanje za proces evropskih integracija i društveni angažman.

Svi zainteresovani studenti i maturanti se mogu prijaviti do 14. aprila, slanjem CV-ja i kratkog motivacionog pisma na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom u predmetu email-a “Za Kamp za mlade 2016”.

Učesnicima će biti obezbjeđen smještaj na bazi punog pansiona u hotelu. O lokaciji kampa će izabrani učesnici/učesnice biti blagovremeno obaviješteni.
Više informacija o prethodnom Kampu možete naći na sajtu – www.emim.org, a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 020 268 651 ili email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Izvor: www.emim.org 

Read 3637 times

logo mali

Ko je online

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenja

Odgovori na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću 2019-12-27 - Odgovor na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću možete preuzeti ovdje.
Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta 2017-06-06 - „Dosadašnji model finansiranja projekata NVO preko centralizovane komisije nije dao očekivane rezultate. Finansiranje projekata NVO po decentralizovanom...

Najnovije