srijeda, 27 april 2016 13:26

Dvije godine od sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2014-2018

Written by

strategija

 

Konferencija povodom dvije godine sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2014-2018 održana je danas, 27. aprila 2016. godine, u hotelu Podgorica.

Skup se realizovao u okviru projekta “Informisanje javnosti o evropskim integracijama i podršci IPA u Crnoj Gori”, koji finansiraju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Britanska ambasada Podgorica i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, a implementira Britanski savjet u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija.

Na otvaranju su govorili državni sekretar za evropske integracije, glavni pregovarač, ambasador Aleksandar Andrija Pejović, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič i direktorka Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanja Madžgalj.

O tome da je strategija doprinijela da se građani bolje identifikuju sa Evropskim prostorom, kao i to da je civilno društvo, naročito nevladine organizacije, važan partner u implementaciji Strategije govorili su na panelu predstavnici nevladinih organizacija koje su članice Koalicije NVO-Saradnjom do cilja Mila Brnović, Evropski pokret u Crnoj Gori , Marina Vujačić, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), Radoš Mušović iz Centra za razvoj nevladinih organizacija. Mušović je istakao da su nevladine organizacije te koje su počele proces edukacije građana o Evropskoj Uniji, I da je neophodna bolja saradnja Vlade I civilnog društva.

Svoj doprinos su takođe dali PR expert, Radoje Cerović, Milica Kovačević, Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Ispred Koalicije NVO-Saradnjom do cilja konferenciji je prisustvovala Tina Sekulović.

Read 2786 times

logo mali

Ko je online

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenja

Odgovori na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću 2019-12-27 - Odgovor na tzv. studiju slučaja Građanske alijanse o Goranu Đuroviću možete preuzeti ovdje.
Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta Koalicija NVO Saradnjom do cilja: Povećati izdvajanja iz budžeta 2017-06-06 - „Dosadašnji model finansiranja projekata NVO preko centralizovane komisije nije dao očekivane rezultate. Finansiranje projekata NVO po decentralizovanom...

Najnovije